Monday, 30 October 2017

Contoh Soalan Exam Online PTD 2017



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Ramai yang ternanti-nanti rujukan untuk peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD). Jualan Pakej E-Book Soalan Latih Tubi dan Nota Rujukan Exam Online PTD kini dibuka. Bertindak sekarang sebelum anda terlambat. Terus ke : http://ift.tt/2yW3oCZ

Setiap tahun, pakej Infokerjaya ini menjadi rujukan utama kepada calon-calon PTD kerana ia sentiasa dikemaskini.

TEAM MY KERJAYA
013-9790000



from JAWATAN KOSONG TERKINI - MY KERJAYA http://ift.tt/2z3C0Fm
via IFTTT

Friday, 27 October 2017

Jawatan Kosong Pelaburan Hartanah Berhad (PHB) – 18 November 2017



Jawatan Kosong Pelaburan Hartanah Berhad (PHB) – 18 November 2017

Pemohon daripada warganegara Malaysia yang berminat dan memenuhi semua info serta syarat-syarat kriteria yang telah ditetapkan dijemput untuk memohon jawatan kosong di Pelaburan Hartanah Berhad (PHB) sebagai :

1. Assistant Manager

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai info jawatan kosong yang ditawarkan oleh Pelaburan Hartanah Berhad (PHB) ini, sila mohon di : http://ift.tt/2zyOVMG

Tarikh tutup permohonan : 18 November 2017
Lokasi : Selangor



from JAWATAN KOSONG TERKINI - MY KERJAYA http://ift.tt/2gQc9tP
via IFTTT

Jawatan Kosong Istana Budaya – 28 & 29 Oktober 2017




Jawatan Kosong Istana Budaya – 28 & 29 Oktober 2017

Pemohon daripada warganegara Malaysia yang berminat dan memenuhi kriteria yang telah ditetapkan dijemput untuk hadirkan diri ke temuduga terbuka oleh Istana Budaya sebagai :

1. ARTIS BUDAYA B19

Tarikh temuduga terbuka : 28 & 29 Oktober 2017
Lokasi : Kuala Lumpur

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai info temuduga terbuka yang ditawarkan oleh Istana Budaya ini, sila klik pautan yang disediakan di bawah.

Tarikh : 28 Oktober 2017 (Sabtu)
29 Oktober 2017 (Ahad)
Tempat : Bilik Seri Nilam, Istana Budaya, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur
Masa : 8.30 pg – 9.00 pg – pendaftaran
9.00 pg- 1.00 ptg (temuduga dan uji bakat)

http://ift.tt/2h4imzn

from JAWATAN KOSONG TERKINI - MY KERJAYA http://ift.tt/2yN90Cf
via IFTTT

Friday, 13 October 2017

Jawatan Kosong Kelantan Trade Centre (KTC) - Okt 2017



Jawatan Kosong Kelantan Trade Centre (KTC)

Pemohon-pemohon adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi jawatan Penyambut Tetamu Kelantan Trade Centre seperti berikut:

1. Penyambut Tetamu
Kelayakan : SPM
Gaji : Boleh dirunding
Kekosongan : 2
Keterangan : Berpengalaman dalam bidang penyambut tetamu adalah satu kelebihan


Permohonan boleh dibuat dengan menghantar resume ke alamat emel aktc84@yahoo.com.my

Kelantan Trade Centre
Lot 684, Seksyen 14, Jalan Bayam,
15200 Kota Bharu, Kelantan
09-747 1222 (Pn. Nor Intan Marlini)


Tarikh Tutup Permohonan : 26 Oktober 2017
Pemohon-pemohon adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi jawatan Penyambut Tetamu Kelantan Trade Centre seperti berikut:

1. Penyambut Tetamu
Kelayakan : SPM
Gaji : Boleh dirunding
Kekosongan : 2
Keterangan : Berpengalaman dalam bidang penyambut tetamu adalah satu kelebihan


Permohonan boleh dibuat dengan menghantar resume ke alamat emel aktc84@yahoo.com.my

Kelantan Trade Centre
Lot 684, Seksyen 14, Jalan Bayam,
15200 Kota Bharu, Kelantan
09-747 1222 (Pn. Nor Intan Marlini)


Tarikh Tutup Permohonan : 26 Oktober 2017



from MY KERJAYA http://ift.tt/2z3sEWN
via IFTTT

Tuesday, 3 October 2017

Contoh Soalan Exam Pegawai Kawalan Trafik Udara A41

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk
Peperiksaan ONLINE 
TRAFIK KAWALAN UDARA
3 OKTOBER ini?
USAH RISAU! Anda berada di tempat yang betul! Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON yang lain yang tidak menemui laman web ini. TAHNIAH!

Tim Infokerjaya bantu anda;
Huraian format TERKINI 2017! Jangan guna rujukan tahun lepas. Lapuk!
Nota ringkas untuk bantu persediaan pantas anda. Anda jimat 36 jam!
Contoh soalan peperiksaan yang biasa ditanya sebelum ini..
Soalan Seksyen A diberikan contoh untuk pelbagai skop. Jadi anda jelas bagaimana soalan ditanya.
Seksyen B diberikan contoh + cara penyelesaian!

Cari rujukan Kawalan Trafik Udara tapi tak jumpa?
Memang tak jumpa. Sebab rujukan ini memang tak ada. Tapi ramai yang request juga dari Tim Infokerjaya. Tak ada pula contoh soalan diberikan kepada calon. Apa yang ada hanya panggilan exam, tapi tak ada langsung panduan untuk persediaan kan?

Sejak tahun 2008, pakej rujukan daripada Tim Infokerjaya telah membantu lebih 80,000 orang graduan seluruh negara dalam kerjaya terutamanya peperiksaan kemasukan kerajaan. Tak percaya? Anda boleh lihat di ruangan testimoni antara mereka yang telah berjaya sebelum anda.

Sebenarnya kami tak bercadang nak buka jualan untuk rujukan KAWALAN TRAFIK UDARA 2017 ini. Tapi atas permintaan dan desakan calon, kami buka jualan ini tetapi HANYA UNTUK 3 HARI SAHAJA! Anda harus ucapkan terima kasih untuk mereka yang menghantar email desakan kepada kami;

Persoalannya, kenapa CALON REQUEST daripada TIM INFOKERJAYA? Kami tinggalkan soalan ini untuk anda jawab dengan Mata Hati anda...

Ok, ini sebabnya.. calon-calon exam Online sebelum ini BERJAYA dan mereka guna rujukan Tim Infokerjaya!





... ini antara mereka yang lulus sesi Exam online yang lalu dan awal tahun ini. SesiTahun 2017 ini tahun anda pula

Impian anda untuk bergelar PEGAWAI KAWALAN TRAFIK UDARA semakin hampir!

Anda dan boleh mula berangan. Tak salah! Ianya akan membawa anda ke satu 'feel' yang akan menyemarakkan semangat kita! Tapi AWAS! Jangan jadi Mat Jenin. Berangan tanpa tindakan selanjutnya.
Berangan sampai jadi! Biar sampai anda berjaya jadi PEGAWAI TRAFIK UDARA

Anda kena sedar yang anda sedang bersaing dengan RIBUAN CALON yang lain. Jika tanpa persediaan, peluang anda kekal sama dengan calon yang lain. Apa yang anda kena buat adalah, tingkatkan peluang kejayaan anda. Buat sesuatu yang calon lain tak buat.

Anda boleh lihat testimoni di atas. Itu semua perkongsian tanpa edit. Kami snapshot dan bagi anda baca. Tujuannya hanya satu, kami nak anda tahu yang peluang untuk anda lulus sebenarnya ada..

... dengan syarat anda buat apa yang mereka buat! Sebab apa yang mereka buat dah bawa kejayaan kepada mereka tempoh hari
Hadir dengan persediaan bukan dengan angan-angan!

Kami tahu, anda ada impian dan anda juga tahu keluarga anda ada impian. Mak, ayah dan pasangan anda nak lihat anda berjaya. Anda juga nak lihat mereka senyum dan bangga dengan kejayaan anda. Peluang dah ada di depan anda. Gunakan sepenuhnya. Buat persediaan semaksimum mungkin, melebihi calon-calon lain
Ada lagi

Rujukan Khas TRAFIK UDARA A41 + A29
Yang lulus itu semua mereka yang ambil tindakan tepat dan betul sebelum sesi peperiksaan. Mereka berusaha keras, studi nota yang betul dan positif untuk lulus. Jadi itu bahagian mereka. Bagaimana pula dengan anda untuk sesi 3 OKTOBER ini? Ini yang anda perlukan:





Bagaimana Rujukan Ini akan bantu anda?
Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu tahap sekolah/universiti. Tinggalkan zaman tu. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan era ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jadi PEGAWAI!

Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 72 JAM!

Jelas format 2017! Jika anda menggunakan rujukan 2013 - 2016, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!

Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaiman soalan ditanya.

... dan semua ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi peperiksaan KAWALAN TRAFIK UDARA pada 3 Oktober 2017 ini. Selain pihak SPA, tiada yang lebih faham perjalanan tapisan peperiksaan exam ini setanding Tim Infokerjaya kerana kami telah bersama calon sejak tahun 2008/09 dan menyaksikan sendiri transformasi tapisan ambilan oleh pihak SPA ini.

Siapa sangka format berubah lagi untuk sesi OKTOBER ini. Exam terakhir adalah pada bulan SEPTEMBER yang menyaksikan perubahan format. Tetapi mengejutkan, untuk sesi OKTOBER ada lagi perubahan. Jadi format SEPTEMBER dan OKTOBER ini tak sama! Dalam masa tak sampai 1 bulan pun format dah berubah :) Tetapi anda tak perlu risau sebab kami tahu perubahan itu.

Ini yang bakal anda dapat;

Huraian Format Terkini 2017!
Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2017 yang berbeza dengan 2013-2016. Format terkini seakan tahun 2012 tapi ada beberapa komponen dibuang. Kami tahu!

40++ Nota Ringkas
Kalau anda nak studi sendiri semua memang berterabur lah. Jadi kami susunkan untuk anda NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, maklumat asas Kawalan Udara, DTC, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi! Anda perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

Pecahan Seksyen
Tahukah anda dalam setiap 'Seksyen' terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana 'pecahan dalam pecahan' tersebut!

60++ Contoh Soalan Seksyen A
Ini bukan soalan ramalan tetapi soalan yang bakal membuatkan anda lebih yakin untuk sesi peperiksaan nanti. Ianya dibina khas untuk memudahkan anda ulangkaji. Soalan melibatkan pengetahuan am termasuk berkaitan DTC dan kawalan udara

40++ Contoh Soalan Seksyen B
Seksyen B ni mencabar sikit sebab anda perlu fikir dan kira. Ada soalan terus matematik mudah, ada soalan matematik aplikasi dan ada juga soalan berbentuk penyelesaian masalah. Macam soalan IQ lebih kurang. Jadi bahagian ini akan jadi seperti latihan intensif untuk anda!

Tempah pakej ini sekarang di : http://ift.tt/2fJTMq8

LULUS KALI PERTAMA? TAK MUSTAHIL!
Peperiksaan Online ini adalah medan untuk tapisan calon yang ramai. Maknanya memang exam ini tujuan utama untuk kurangkan calon ke temuduga. Maka ramailah yang akan terkorban dalam exam ini. Terutamanya mereka yang hadir exam tanpa persediaan yang rapi. Biasanya untuk calon yang baru kali pertama ambil exam.

Tetapi dalam rekod kita, ada pembeli yang lulus exam pada percubaan yang pertama. Mereka pun tak percaya boleh lepas. Cuba tengok perkongsian-perkongsian ini;



Kami di Tim Infokerjaya cuba sebaik mungkin untuk bantu anda. Selebihnya terletak pada keputusan dan usaha anda untuk berjaya. Doa kami untuk anda berjaya kali ini dan kami nak jumpa anda di puncak kejayaan!

Tak Percaya? Ini PREVIEW COPY
Muatturun PREVIEW COPY. Anda boleh lihat sendiri bagaimana ebook ini disusun.

Download di sini : http://ift.tt/2yirs5B

Tempah pakej ini sekarang di : http://ift.tt/2fJTMq8

Soalan Lazim

Adakah ini soalan bocor dari SPA?
TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini

Soalan ramalan ini pasti naik ke masa exam nanti?
Tidak, tiada soalan bocor atau 'sumber dalaman'. Ianya adalah hasil penelitian dan kajian Tim Infokerjaya sendiri. Soalan-soalan tidak boleh didedahkan kerana tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi (OSA) tetapi kami sebolehnya memberikan soalan-soalan yang seakan soalan sebenar bagi memberi gambaran jelas kepada calon

Pasti lulus ke kalau saya beli rujukan ini?
Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk 'snapshot gambar' di atas, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Berapa lama buku ini akan sampai ke rumah saya?
Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini, boleh muatturun PERCUMA. KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD : http://ift.tt/OfIINM

Tempah pakej ini sekarang di : http://ift.tt/2fJTMq8


PENAFIAN

Tim Infokerjaya tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) mahupun JABATAN PENERBANGAN AWAM MALAYSIA . Apa yang Tim Infokerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan

from JOB MALAYSIA http://ift.tt/2xP5a8E
via IFTTT

Monday, 2 October 2017

Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor KUIS Oktober 2017



Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berdaya saing untuk mengisi Jawatan Kosong KUIS Oktober 2017.

1. Penyelia Asrama Siswa N17
Kelayakan : Sijil Pelajaran Malaysia, Sijil Kemahiran Tinggi tahap tiga (3) Elektrikal
Gaji : RM 928.00 – RM 3,375.00

2. Pembantu Tadbir Kewangan W17
Kelayakan : Sijil Pelajaran Malaysia, Diploma
Gaji : RM 929.00 – RM 3,377.00

Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan Jawatan Pentadbiran Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor : http://ift.tt/2fDRGo5

KETUA
BAHAGIAN PENGURUSAN INSAN
PEJABAT PENDAFTAR
ARAS 2, BANGUNAN PENTADBIRAN
KOLEJ UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA SELANGOR (KUIS)
BANDAR SERI PUTRA
43000, KAJANG
SELANGOR DARUL EHSAN

Tarikh tutup permohonan : 13 Oktober 2017 (Jumaat)

from JOB MALAYSIA http://ift.tt/2hGkWP0
via IFTTT