Tuesday, 28 February 2017

Jawatan Kosong Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM)

Jawatan Kosong Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM)
Iklan Jawatan Kosong Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) - Kementerian Pendidikan Malaysia ialah sebuah kementerian di Malaysia yang bertujuan untuk membangunkan sebuah sistem pendidikan yang berkualiti bertaraf dunia bagi memperkembangkan potensi individu sepenuhnya dan memenuhi aspirasi negara Malaysia. Sistem pendidikan di Malaysia diselia oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Pendidikan Malaysia boleh didapatkan dari sekolah tanggungan kerajaan, sekolah swasta atau secara sendiri. Sistem pendidikan dipusatkan terutamanya bagi sekolah rendah dan sekolah menengah. Kerajaan negeri tidak berkuasa dalam kurikulum dan aspek lain pendidikan sekolah rendah dan sekolah menengah, sebaliknya ditentukan oleh kementerian.Iklan Jawatan Kosong Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) - Pendidikan wajib adalah satu undang-undang yang memerlukan setiap ibu bapa warganegara Malaysia (yang menetap di Malaysia) yang mempunyai anak mencapai umur enam tahun mendaftarkannya di sekolah rendah. Tempoh pendidikan wajib adalah selama selama enam tahun, iaitu tempoh pendidikan rendah.

Pendidikan wajib dilaksanakan mulai tahun persekolahan 2003. Kegagalan ibu bapa memastikan anaknya mengikut pendidikan wajib merupakan satu kesalahan dari segi undang-undang, dan jika disabitkan, ibu bapa berkenaan boleh dikenakan denda tidak melebihi RM5,000 atau dipenjarakan tidak lebih 6 bulan atau kedua-duanya sekali.

Matlamat Pendidikan ialah untuk : 
  • Melahirkan bangsa Malaysia yang taat setia dan bersatu padu, 
  • Melahirkan insan yang beriman, berakhlak mulia, berilmu, berketerampilan, dan sejahtera,
  • Menyediakan sumber tenaga manusia untuk keperluan kemajuan negara, 
  • Memberi peluang-peluang pendidikan kepada semua warganegara Malaysia.

VISI & MISI KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA (KPM)

Visi :

Pendidikan Berkualiti Insan Terdidik Negara Sejahtera

Misi :

Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara

TAGLINE

SIRE-EURO (Strong Implementation, Rapid Execution - Excellence: Ultimate Reach of an Organization).

Pautan : http://www.moe.gov.my/


Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha meningkatkan kualitas pendidikan di Malaysia, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya. Untuk itu Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mencari pemuda - pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2017.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini Mac 2017 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini bulan Mac 2017 Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Bulan Mac 2017 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Iklan Jawatan Kosong Kementerian Pendidikan MalaysiaPeluang Kerjaya :

Tawaran kekosongan jawatan Penolong Pengarah DG41/42/44(KUP) di Bahagian Pendidikan Swasta, KPM

Tawaran dipelawa kepada Warganegara Kementerian Pendidikan Malaysia yang berkelayakan untuk memohon bagi mengisi kekosongan jawatan di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) sebagaimana berikut:


PENOLONG PENGARAH DG41/42/44(KUP)


SYARAT-SYARAT PERMOHONAN

Permohonan adalah dipelawa daripada Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) yang berkelayakan untuk mengisi jawatan di Bahagian Pendidikan Swasta, Kementerian Pendidikan Malaysia.

Permohonan mestilah melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Perintah Am Bab A Perkara 21. Setiap pemohon yang berkelayakan hendaklah mengemukakan resume yang lengkap dan disertakan dengan Salinan Buku Rekod Perkhidmatan, Kenyataan Cuti yang telah disahkan, Salinan sijil yang disahkan dan lain-lain dokumen yang berkaitan.


Catatan :
  • Iklan Jobs 2017 Kementerian Pendidikan Malaysia
  • Tarikh tutup : 01 Mac 2017
Bagaimana anda berminat dengan jawatan kosong di Kementerian Pendidikan Malaysia ?


Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Bulan Januari 2017 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong Terkini 2016 Kementerian Pendidikan Malaysia, Silakan hantar Sebarang Lamaran via POS/KURIR kealamat dibawah ini :


Semua permohonan hendaklah dihantar kepada : 

Pengarah 
Bahagian Pendidikan Swasta 
Kementerian Pendidikan Malaysia 
Aras 2, Blok E 2, 
Kompleks E Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 
62604 PUTRAJAYA 
(u.p: Unit Pentadbiran dan Kewangan) 

  • Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil temuduga. Calon-calon yang tidak dihubungi dalam tempoh tiga (3) bulan dari tarikh tutup permohonan hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.
  • Sebarang pertanyaan dan isu berkaitan dengan permohonan jawatan ini, boleh menghubungi Unit Pentadbiran dan Kewangan, Bahagian Pendidikan Swasta, Kementerian Pendidikan Malaysia di talian 03-8884 9543 / 9507.

Pautan : Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM)


EmoticonEmoticon